Home Activiteiten
Activiteiten
Kerstkamp 2013 PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Monday, 23 December 2013 21:35

Afgelopen weekend is luchtscouts Seppe de kerstvakantie begonnen met het jaarlijkse kerstkamp. Dit jaar zijn we naar Essen geweest. Hier hebben de scouts, esta’s en explorers allerlei supergave avonturen beleefd.

 Klik hier voor de foto's 

 en hier voor de foto's van de esta's

Read more...
 
Luchtscouts bezoeken Luchtmachtdagen PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 16 June 2013 11:24

Zaterdag 15 juni gingen we met alle Luchtscouts naar de Luchtmachtdagen. Met de trein vertrokken we richting het station van Oss, vanwaar we met de bus naar vliegbasis Volkel zijn gebracht. Al onderweg spotten we de eerste straaljagers, vliegtuigen en helikopters.

Read more...
 
Papieren vliegtuigjes werpwedstrijd PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Saturday, 15 September 2012 22:07

De Papieren vliegtuigjes werpwedstrijd op de markt van afgelopen zaterdag was een enorm succes! Er hebben wel 108 kinderen een poging gewaagd om hun zelf gevouwen vliegtuigje zo ver mogelijk de markt op te gooien. De verste afstand was wel 26,2 meter(zie foto)! Hieronder kun je de top 10 bekijken. De rest van het klassement (met afstanden en leeftijdscategorieën) kun je onderaan dit artikel lezen (klik op 'lees verder').

Top 10:

  1. Jamie (26,2 meter)
  2. Floris (meer dan 20 meter)
  3. Andrew (meer dan 15 meter)
  4. Max R. (meer dan 15 meter)
  5. Marowan (meer dan 15 meter)
  6. Maxim (meer dan 15 meter)
  7. Aidin (meer dan 15 meter)
  8. Rob van 't Hart (meer dan 15 meter)
  9. Quinten C. (meer dan 15 meter)
  10. Jesse Dijkers (meer dan 12 meter)

De eerste 3 kunnen hun prijs ophalen op de meespeeldag van Luchtscouts "Seppe"op 22 september tussen 10.00 en 12.30. Heb je wel een prijs gewonnen, maar kun je die dag niet? Neem dan even contact met ons op voor zaterdag 22 september (contact gegevens vind je onder de 'lees meer'knop)!

Read more...
 
Seizoensopening 2012: Vlotvaren PDF Print E-mail
Written by Gerda & Anne   
Monday, 20 August 2012 12:30

We zijn dit scoutingseizoen weer spetterend van start gegaan op de Tolbergvijver. Daar hebben afgelopen zaterdag alle kinderen met hun eigen speltak een vlot gebouwd. De esta’s en scouts maakten een traditioneel vlot met een frame van pionierpalen op 4 grote tonnen. De explorers hadden zin in wat meer uitdaging, en gebruikten 6 grote banden om hun vlot drijvend te houden. De foto’s van deze dag kun je hier bekijken.

Read more...
 
Kerstkamp PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Monday, 19 December 2011 11:13
Dit jaar zijn we eens niet ondergesneeuwd, maar dat kon de kerstsfeer niet drukken! De explorers waren op de eerste avond al verdwenen voor een spectaculaire dropping, waarin ze autotijd, kaarten en hints konden verdienen om zo snel mogelijk het gebouw weer terug te vinden. Ondertussen waren de esta’s kerstversiering aan het knutselen om het gebouw te versieren en hadden de scouts surprise. De volgende ochtend vertrokken te scouts op een tochtje, die langs een heus cowboydorp leidde, maar helaas kwamen ze geen bos tegen. Toen ze terugkwamen vertrokken net de esta’s op een tochtje die via warme paadjes naar de zee leidde. Maar eerst hadden de esta’s nog heerlijke toetjes gemaakt die tijdens een spannende films werden opgesmikkeld.
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

Page 1 of 7