Home Activiteiten Gezamelijke activiteiten
Gezamelijke activiteiten
Luchtscouts bezoeken Luchtmachtdagen PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 16 June 2013 11:24

Zaterdag 15 juni gingen we met alle Luchtscouts naar de Luchtmachtdagen. Met de trein vertrokken we richting het station van Oss, vanwaar we met de bus naar vliegbasis Volkel zijn gebracht. Al onderweg spotten we de eerste straaljagers, vliegtuigen en helikopters.

Read more...
 
Papieren vliegtuigjes werpwedstrijd PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Saturday, 15 September 2012 22:07

De Papieren vliegtuigjes werpwedstrijd op de markt van afgelopen zaterdag was een enorm succes! Er hebben wel 108 kinderen een poging gewaagd om hun zelf gevouwen vliegtuigje zo ver mogelijk de markt op te gooien. De verste afstand was wel 26,2 meter(zie foto)! Hieronder kun je de top 10 bekijken. De rest van het klassement (met afstanden en leeftijdscategorieën) kun je onderaan dit artikel lezen (klik op 'lees verder').

Top 10:

  1. Jamie (26,2 meter)
  2. Floris (meer dan 20 meter)
  3. Andrew (meer dan 15 meter)
  4. Max R. (meer dan 15 meter)
  5. Marowan (meer dan 15 meter)
  6. Maxim (meer dan 15 meter)
  7. Aidin (meer dan 15 meter)
  8. Rob van 't Hart (meer dan 15 meter)
  9. Quinten C. (meer dan 15 meter)
  10. Jesse Dijkers (meer dan 12 meter)

De eerste 3 kunnen hun prijs ophalen op de meespeeldag van Luchtscouts "Seppe"op 22 september tussen 10.00 en 12.30. Heb je wel een prijs gewonnen, maar kun je die dag niet? Neem dan even contact met ons op voor zaterdag 22 september (contact gegevens vind je onder de 'lees meer'knop)!

Read more...
 
Seizoensopening 2012: Vlotvaren PDF Print E-mail
Written by Gerda & Anne   
Monday, 20 August 2012 12:30

We zijn dit scoutingseizoen weer spetterend van start gegaan op de Tolbergvijver. Daar hebben afgelopen zaterdag alle kinderen met hun eigen speltak een vlot gebouwd. De esta’s en scouts maakten een traditioneel vlot met een frame van pionierpalen op 4 grote tonnen. De explorers hadden zin in wat meer uitdaging, en gebruikten 6 grote banden om hun vlot drijvend te houden. De foto’s van deze dag kun je hier bekijken.

Read more...
 
Joti PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Tuesday, 18 October 2011 10:28
De Joti begon dit jaar weer op vrijdagmiddag met het klaarzetten van de computers en het uitrollen van de 120 meter lange internetkabel, die we bij onze aardige buurman in de meterkast mochten steken. Vrijdagavond is het radiostation voor Radio Jammed opgebouwd; een aantal stafleden hebben het hele weekend reportages, interviews en leuke muziek uitgezonden op de radio.

Voor de kinderen begon het echter pas op zaterdagochtend. Klik op 'Lees meer' om te lezen wat de esta's, scouts en explorers dit weekend hebben gedaan.

Read more...
 
Esta's, scouts en explorers fietsen naar het Pannehûske in Achtmaal PDF Print E-mail
Written by Marleen   
Thursday, 01 September 2011 19:43
Bij wijze van seizoensopening maakten de luchtscouts afgelopen zaterdag een fietstocht, over de Rucphense heide naar het Pannehûske in Achtmaal, en met een bochtje door België weer terug. De esta's volgden een zogenaamde knooppuntenroute. De scouts en explorers volgden dezelfde route, maar moesten de knooppunten ontrafelen met pittige opdrachten. Hoewel, pittig... Uiteindelijk verdwaalde iedereen alleen in het doolhof in de speeltuin van het Pannehûske.
Read more...
 
«StartPrev12345NextEnd»

Page 1 of 5