Home Activiteiten Gezamelijke activiteiten Luchtscouts brengen bezoek aan Vliegend Museum Seppe
Luchtscouts brengen bezoek aan Vliegend Museum Seppe PDF Print E-mail
Written by Katja
Sunday, 20 February 2011 14:27

Ongeveer 8 kilometer van Roosendaal ligt het Vliegend Museum Seppe; een grote loods die vol staat met vliegtuigen en toebehoren, sommige zelfs van voor de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het museum zo dicht bij Roosendaal ligt, zijn we hier met onze scoutingvereniging nog nooit geweest. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen. De scouts en explorers vertrokken daarom op 12 februari op de fiets richting Bosschenhoofd, de esta's gingen met de auto.

Onderverdeeld in kleinere groepen werden we rondgeleid door de loods door gidsen die alles van de kleine vliegtuigjes af wisten. In de hal stonden vliegtuigjes uit  Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Rusland! Het oudste vliegtuig was een dubbeldeks Tiger Moth uit 1935! Tegen het einde van de ochtend, toen de mist opgetrokken was, werden de grote loodsdeuren opengezet en werd dit oude vliegtuigje naar buiten gereden. Samen met een Piper Cub uit de Tweede Wereldoorlog steeg dit vliegtuig op, vloog een cirkel over het vliegveld om vervolgens na ongeveer een kwartier weer te landen. Veel interesse was er ook voor de replicatie van de Wright Flyer, het allereerste vliegtuig ooit, gebouwd in 1909.

Er was zoveel te zien in dit museum, dat de ochtend voorbij gevlogen is! Wil je nog eens terugkijken, bekijk dan het foto-album