Home Activiteiten Gezamelijke activiteiten Esta's, scouts en explorers fietsen naar het Pannehûske in Achtmaal
Esta's, scouts en explorers fietsen naar het Pannehûske in Achtmaal PDF Print E-mail
Written by Marleen
Thursday, 01 September 2011 19:43
Bij wijze van seizoensopening maakten de luchtscouts afgelopen zaterdag een fietstocht, over de Rucphense heide naar het Pannehûske in Achtmaal, en met een bochtje door België weer terug. De esta's volgden een zogenaamde knooppuntenroute. De scouts en explorers volgden dezelfde route, maar moesten de knooppunten ontrafelen met pittige opdrachten. Hoewel, pittig... Uiteindelijk verdwaalde iedereen alleen in het doolhof in de speeltuin van het Pannehûske.

Na een lunch in het bos bij de Theekoepel van Wallsteijn en een extra post bij een kapelletje in België kwam de hele groep aan het einde van de middag weer bij het HK aan. De regenpakken waren onderweg slechts heel even uit hun hoesjes gehaald. Een leuke dag was het zeker, want bij de sluiting riepen alle esta's (dat leest u goed, ouders!) unaniem dat ze voortaan vaker op de fiets naar scouting zullen komen.

Voor wie de route van dertig kilometer zelf met zijn ouders, broertjes en zusjes nog een keer wil fietsen: begin op de hoek van de Zundertseweg en de Rozenvendreef in Roosendaal en volg de volgende knooppunten: 96 - 97 - 98 - 12 - 79 - 46 - (dan even linksaf voor een ijsje bij het Pannehûske en weer terug naar de route) - 43 - 41 - 52 - 55 - 95 - 96.