Joti PDF Print E-mail
Written by Gerda
Tuesday, 18 October 2011 10:28
De Joti begon dit jaar weer op vrijdagmiddag met het klaarzetten van de computers en het uitrollen van de 120 meter lange internetkabel, die we bij onze aardige buurman in de meterkast mochten steken. Vrijdagavond is het radiostation voor Radio Jammed opgebouwd; een aantal stafleden hebben het hele weekend reportages, interviews en leuke muziek uitgezonden op de radio.

Voor de kinderen begon het echter pas op zaterdagochtend. Klik op 'Lees meer' om te lezen wat de esta's, scouts en explorers dit weekend hebben gedaan.

De esta’s hebben eerst gechat met kinderen over heel Nederland, op zoek naar de grappigste mop, die op de radio verteld mocht worden. De esta’s mochten ook hun favoriete liedjes uitzoeken en aankondigen op de radio. Na het chatten en radio maken gingen de esta’s naar buiten om een Russisch lijkend geheimschrift op te lossen door puzzels op te lossen en stoorzender te spelen. De scouts moesten een gecrashte server repareren door wachtwoorden, juiste connecties, virussen en de juiste URL naar elkaar door te seinen. Toen de server gerepareerd was konden ook zij gaan chatten met allerlei verschillende scouts. Tijdens het chatten mochten ze op de radio moppen vertellen, liedjes aankondigen, interviews houden en hebben ze het weerbericht gedaan. De explorers kwamen pas ’s avonds en hebben met scouts van over de hele wereld gechat. Tijdens het chatten hebben ze ook radio gemaakt; de explorers presenteerden ‘Het Geluid’ en ze hadden een aantal lastige geluiden daarvoor opgenomen. Zondagochtend hebben de stafleden het radiostation weer afgebroken en alle computers weer opgeruimd, Joti 2011 was weer voorbij.