Home Activiteiten Gezamelijke activiteiten Seizoensopening 2012: Vlotvaren
Seizoensopening 2012: Vlotvaren PDF Print E-mail
Written by Gerda & Anne
Monday, 20 August 2012 12:30

We zijn dit scoutingseizoen weer spetterend van start gegaan op de Tolbergvijver. Daar hebben afgelopen zaterdag alle kinderen met hun eigen speltak een vlot gebouwd. De esta’s en scouts maakten een traditioneel vlot met een frame van pionierpalen op 4 grote tonnen. De explorers hadden zin in wat meer uitdaging, en gebruikten 6 grote banden om hun vlot drijvend te houden. De foto’s van deze dag kun je hier bekijken.

De scouts waren als eerste in het water te vinden, echter waren zij ook de eerste die een aantal tonnen verloren. Gelukkig haalden ze de overkant van de vijver, en konden ze daar hun vlot weer repareren om terug te varen. De explorers lagen als tweede in het water, hun vlot hield het wat beter uit dan dat van de scouts, hoewel sommige banden een eigen leven begonnen te leiden. De esta’s deden er iets langer over, maar hadden wel het stevigste vlot van allemaal en kaapten vervolgens ook de vlotten van de andere speltakken. Al met al was het een supergaaf begin van het nieuwe seizoen, waar ons weer vele avonturen te wachten staan.