Home Activiteiten Gezamelijke activiteiten Luchtscouts bezoeken Luchtmachtdagen
Luchtscouts bezoeken Luchtmachtdagen PDF Print E-mail
Written by Katja
Sunday, 16 June 2013 11:24

Zaterdag 15 juni gingen we met alle Luchtscouts naar de Luchtmachtdagen. Met de trein vertrokken we richting het station van Oss, vanwaar we met de bus naar vliegbasis Volkel zijn gebracht. Al onderweg spotten we de eerste straaljagers, vliegtuigen en helikopters.

Rond het middaguur kwamen we aan op de vliegbasis, waar we meteen onze ogen uitkeken. Bij de ingang stonden een paar enorme vliegtuigen. Terwijl we lunchten, gaf de Nederlandse oranje F-16 een demoshow. Ook de rest van de middag vlogen er vliegtuigen, helikopters en straaljagers uit heel Europa rakelings over onze hoofden heen. Soms alleen, soms in formatie.

Ook op de grond was genoeg te beleven! Zo stonden er tankwagens en legerjeeps, kon je een F-16 van heel dichtbij bekijken en konden de esta’s bijvoorbeeld een hindernisbaan afleggen. Natuurlijk werden er ook weer stickers, flyers en posters bemachtigd!

Aan het eind van de dag gingen we met zijn allen weer terug naar Roosendaal, eerst met de bus, en vervolgens met de trein. Een geslaagde dag!

Bekijk de foto's in het fotoalbum