Kerstkamp 2013 PDF Print E-mail
Written by Gerda
Monday, 23 December 2013 21:35

Afgelopen weekend is luchtscouts Seppe de kerstvakantie begonnen met het jaarlijkse kerstkamp. Dit jaar zijn we naar Essen geweest. Hier hebben de scouts, esta’s en explorers allerlei supergave avonturen beleefd.

Klik hier voor de foto's

en hier voor de foto's van de esta's

Zo hebben de esta’s mooie lantaarns geknutseld, wat met een kaarsje er in voor een echte kerstsfeer zorgt. Zaterdag hebben ze een tocht gelopen door Essen en heerlijke koekjes gebakken.

De scouts hebben vrijdagavond een surprise gedaan, ze hadden erg hun best gedaan op de mooiste knutsels en gedichten! Verder hebben ze kwartet gespeeld in het bos, hun zelfgemaakte bordspellen gespeeld en potjes geverfd, zodat het mooie theelichthoudertjes zijn geworden.

De explorers zijn vrijdagavond helemaal in Zeeland gedropt, waarop ze zelf de weg terug moesten vinden. Zaterdag zijn ze aapjes wezen kijken in de Zoo van Antwerpen en waren ze nog net op tijd terug voor de film.

Tijdens de film hebben we met zijn allen heerlijke pannenkoeken gegeten en het toetje waren de koekjes van de esta’s met chocolademousse in een hele smakelijke vorm! Na de film hebben de kinderen tegen elkaar gestreden in de kei-kekke-kerstkamp-kwizzz! Het was heel spannend, maar uiteindelijk  won team 1 nipt, doordat zij beter wisten hoeveel mensen er op kerstkamp waren! Het was ook een lastige vraag, want er waren veel extra stafleden gekomen voor de spannende avondspellen. De esta’s hebben koekjesberg gespeeld, waarbij sommige esta’s zoveel koekjes hadden gewonnen dat ze ze niet meer konden dragen en wel moesten opeten! De scouts en explorers hebben geprobeerd om de goudpot van de stafleden te vinden, maar de stafleden zaten ook elkaar achterna, om de juiste zak met goud te vinden (of de zak met koekjes?).

Zaterdagochtend zijn alle kinderen nog het bos in verdwenen voor het laatste spel, waarna iedereen weer naar huis ging, waar we de komende twee weken wel nodig zullen hebben om uit te rusten van alle avonturen!

Luchtscouts “Seppe” wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Tot in 2014!