Home Esta's
Esta

Esta's zijn jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar. Bij Luchtscouts Seppe hebben de Esta's een opkomst op zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Esta's hebben iedere week een ander programma. Soms spelen ze een gaaf spel in het bos, lopen ze een speurtocht, stoken ze vuur of bakken ze pannenkoeken in een blik. Als het weer niet zo mooi is, knutselen de esta's, of bakken ze koekjes, maken ze cocktails of versieren ze het lokaal.

Op deze pagina is van alles te lezen over de esta's en wat ze zoals doen. Foto's kun je ook bekijken door hier te klikken.

Wil je ook een keer komen kijken bij de esta's? Iedere zaterdagochtend ben je van harte welkom op ons gebouw (route). Voor meer informatie kan je contact opnemen met  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  (06-21548059) of This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Kampeerweekend esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Wednesday, 11 June 2014 20:23
Tijdens het lange pinksterweekend zijn de esta’s op kamp geweest naar ’s-Gravenzande. Ze begonnen dit weekend met een mooie fietsexpeditie door de jungle van Staelduin, richting de Maeslantkering en het strand. Op het strand hebben de esta’s volop kwallen gevangen en zandkastelen gebouwd, terwijl de zon doorbrak. Na 22 kilometer kwamen ze weer aan bij het kampterrein, waar het tijd was om zelf het avondeten klaar te maken. De esta’s bakten zelf de lekkerste pannenkoeken, zodat Anne, Marc en Katja bijna niks hoefden te doen voor het avondeten. Na het avondeten was het tijd voor een mooi kampvuur, alhoewel het dreigde te gaan regenen. Gelukkig was dat alweer snel voorbij, zodat ze weer rondom het kampvuur konden plaatsnemen. Na een paar mooie kampvuurliedjes en moppen was het toch echt tijd om te gaan slapen.
 
De volgende morgen gingen de esta’s weer vroeg op pad met de fiest richting het station om vanuit daar met de trein naar Rotterdam te gaan. In Rotterdam aangekomen liepen ze naar Diergaarde Blijdorp, waar het tijd was om alle jungledieren in het echt te zien. Hier hebben de esta’s genoten van olifanten, leeuwen, giraffes, wolven en nog veel meer. Het leek zelfs alsof ze onder de zee door konden lopen. Met de jungle-express reden ze weer naar de ingang van de dierentuin, alwaar ze met een ijsje in de hand weer naar het kampterrein vertrokken. Op het kampterrein aangekomen lieten de esta’s zien hoe lekker ze wel niet konden barbecueën. Ze sneden helemaal zelf de komkommers en stokbroden in stukjes en ook voor het vlees bakken hadden ze geen hulp nodig. Na het barbecueën was het tijd voor een spelletje junglekwartet. Daarna zaten ze nog eventjes bij het kampvuur, voordat het weer tijd was om te gaan slapen.
 
De laatste ochtend moesten natuurlijk weer alle spullen ingepakt worden, maar toen dat klaar was, was het nog tijd voor een allerlaatste spel. Dat was levend Kolonisten van Catan, waarbij de esta’s hout,
 touw, zeilen en nog veel meer bij elkaar moesten ruilen totdat ze genoeg materialen hadden verzameld om een schip te bouwen. Toen iedereen meerdere schepen had gebouwd, was het tijd om de stafleden uit te zwaaien en weer naar huis te gaan.
 
De foto's van dit leuke weekend vind je in het fotoalbum van de esta's 
 
dvd-nachtje esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Thursday, 21 November 2013 21:02
Vrijdagavond kwamen alle esta's op scouting aan om een hele nacht films te kijken.
 
Ze begonnen met 'Dinosaur', een spannende film vol met dinosaurussen. Toen die film was afgelopen was het tijd om buiten in het donker een filmmemory te spelen. Op een laptop waren stukjes film te zien en over het veld waren foto's van de personages te vinden. Door de juiste personages bij de filmpjes te vinden konden de esta's punten verdienen. Zo moesten ze op zoek naar Harry Potter, Winnie the Pooh en Shrek. 
Toen alle foto's gevonden waren, was het tijd om naar bed te gaan, maar niet om te slapen, want ze gingen Garfield kijken. Toen die film was afgelopen, was het wel tijd om te gaan slapen.
 
Ook de volgende ochtend konden de esta's gewoon in bed blijven liggen om 'Verschrikkelijke ikke 2' te kijken terwijl de staf warme broodjes als ontbijt uitdeelde. Nadat we buiten nog een potje Hollandse leeuw hadden gespeeld was het alweer tijd voor de laatste film, Madagascar 2. En om half 1 was het al weer tijd om naar huis maar ook tijd om de sint te verwelkomen.
 
Foto's van deze gezellige overnachting zijn in het fotoalbum van de esta's te vinden
 
Zomerkamp foto's esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Sunday, 04 August 2013 19:52

Iets later als gepland maar ze zijn er, de zomerkamp foto's van de esta's staan in het fotoalbum. 

Bekijk ze hier:  http://www.luchtscouts.nl/fotos?func=viewcategory&catid=1

 
Kampeerweekend Esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Tuesday, 04 June 2013 19:58

In het lange pinksterweekend zijn de esta's twee nachten op kamp gegaan naar Zutendaal in België. Het weekend stond in het thema van '100 jaar geleden' en alhoewel de weersvoorspellingen niet zo goed waren is het droog gebleven tot een uur voordat de kinderen weer werden opgehaald. 

Klik op "lees meer" voor alle avonturen en foto's van dit gezellige weekend!
 

 

Read more...
 
Esta’s weten alles van lucht- en ruimtevaart PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 03 February 2013 19:06
Afgelopen 3 weken stonden voor de esta’s in het teken van lucht- en ruimtevaart. Op de eerste zaterdag leerden zij alles over ons zonnestelsel, de planeten, de zon en de maan en de ruimtereizen van Neil Armstrong en André Kuipers. In het kader van luchtvaart keken de esta’s de tweede week filmpjes van allerlei soorten luchtvoertuigen: vliegtuigen, helicopters en straaljagers. Als grote afsluiter van deze insignemaand gingen de esta’s een dagje op stap: naar Space Expo in Noordwijk en natuurlijk naar Schiphol! 
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

Page 1 of 7