Home Esta's Programma
Programma


dvd-nachtje esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Thursday, 21 November 2013 21:02
Vrijdagavond kwamen alle esta's op scouting aan om een hele nacht films te kijken.
 
Ze begonnen met 'Dinosaur', een spannende film vol met dinosaurussen. Toen die film was afgelopen was het tijd om buiten in het donker een filmmemory te spelen. Op een laptop waren stukjes film te zien en over het veld waren foto's van de personages te vinden. Door de juiste personages bij de filmpjes te vinden konden de esta's punten verdienen. Zo moesten ze op zoek naar Harry Potter, Winnie the Pooh en Shrek. 
Toen alle foto's gevonden waren, was het tijd om naar bed te gaan, maar niet om te slapen, want ze gingen Garfield kijken. Toen die film was afgelopen, was het wel tijd om te gaan slapen.
 
Ook de volgende ochtend konden de esta's gewoon in bed blijven liggen om 'Verschrikkelijke ikke 2' te kijken terwijl de staf warme broodjes als ontbijt uitdeelde. Nadat we buiten nog een potje Hollandse leeuw hadden gespeeld was het alweer tijd voor de laatste film, Madagascar 2. En om half 1 was het al weer tijd om naar huis maar ook tijd om de sint te verwelkomen.
 
Foto's van deze gezellige overnachting zijn in het fotoalbum van de esta's te vinden
 
Kampeerweekend Esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Tuesday, 04 June 2013 19:58

In het lange pinksterweekend zijn de esta's twee nachten op kamp gegaan naar Zutendaal in België. Het weekend stond in het thema van '100 jaar geleden' en alhoewel de weersvoorspellingen niet zo goed waren is het droog gebleven tot een uur voordat de kinderen weer werden opgehaald. 

Klik op "lees meer" voor alle avonturen en foto's van dit gezellige weekend!
 

 

Read more...
 
Esta’s tijdens scoutingkamp opgeleid tot echte piraten! PDF Print E-mail
Written by Katja   
Friday, 18 May 2012 11:36
Zaterdagochtend 12 mei rond 9.30 uur. Een groep van 13 piraten (beter bekend als de esta’s van Luchtscouts Seppe) komt aan op het kampeerterrein in Veere. De tenten staan al klaar en we hebben uitzicht op een prachtig meer met prachtige piratenschepen. We beginnen het kamp met Levend Zeeslag; waarbij de 2 teams boten van het andere team op een blinde kaart moeten laten zinken. Dit blijkt moeilijker dan gedacht; dus al snel vertrekken we met de club piraten richting Vlissingen, waar we in het Arsenaal een volledige opleiding tot piraat volgen.
Read more...
 
De esta's bakken pannenkoeken op houtvuur PDF Print E-mail
Written by Marc   
Thursday, 19 April 2012 20:11

Afgelopen zaterdag hebben de esta's heerlijke pannenkoeken en wentelteefjes gebakken, en niet zomaar, nee! als een echte scout, gebakken op een eigen houtvuurtje (jagersvuur model)  

Na de nodige uitleg en veiligheid instructies heeft ieder groepje zelf hout gezocht en beslag gemaakt, wanneer dat klaar was kon het vuurtje worden aangestoken. Voor sommige helaas van korte duur want een jagersvuurtje aanhouden blijkt toch stukken lastiger te zijn als die gasvlam die mama thuis gebruikt. Maar na de nodige uitleg en herhaling over de vuurdriehoek (warmte, brandstof en zuurstof)  is het na vele pogingen toch iedereen gelukt zijn vuurtje aan te houden en hebben alle groepjes een paar lekkere pannekoeken en wentelteefjes gebakken.

Natuurlijk heeft deze leuke ochtend ook weer een aantal leuke foto's opgeleverd, die zijn terug te vinden in het foto album van de esta's.

In de aanloop naar het kampeerweekend en het zomerkamp is het misschien ook leuk om (nog) eens de foto's te bekijken van het kampeerweekend en zomerkamp van vorig jaar, deze zijn ook te vinden in ons foto album. 

 
Esta's en Explorers bakken pannenkoeken op conservenblik PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 27 March 2011 12:14

Nu de lente officieel begonnen is, is het weer tijd om de zaterdag lekker buiten door te brengen. De esta's en explorers hadden zaterdag 26 maart hetzelfde programma: vuur stoken in een conservenblik en daar pannenkoeken en wentelteefjes op bakken.

Read more...
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 1 of 4