Home Esta's Programma De esta's bakken pannenkoeken op houtvuur
De esta's bakken pannenkoeken op houtvuur PDF Print E-mail
Written by Marc   
Thursday, 19 April 2012 20:11

Afgelopen zaterdag hebben de esta's heerlijke pannenkoeken en wentelteefjes gebakken, en niet zomaar, nee! als een echte scout, gebakken op een eigen houtvuurtje (jagersvuur model)  

Na de nodige uitleg en veiligheid instructies heeft ieder groepje zelf hout gezocht en beslag gemaakt, wanneer dat klaar was kon het vuurtje worden aangestoken. Voor sommige helaas van korte duur want een jagersvuurtje aanhouden blijkt toch stukken lastiger te zijn als die gasvlam die mama thuis gebruikt. Maar na de nodige uitleg en herhaling over de vuurdriehoek (warmte, brandstof en zuurstof)  is het na vele pogingen toch iedereen gelukt zijn vuurtje aan te houden en hebben alle groepjes een paar lekkere pannekoeken en wentelteefjes gebakken.

Natuurlijk heeft deze leuke ochtend ook weer een aantal leuke foto's opgeleverd, die zijn terug te vinden in het foto album van de esta's.

In de aanloop naar het kampeerweekend en het zomerkamp is het misschien ook leuk om (nog) eens de foto's te bekijken van het kampeerweekend en zomerkamp van vorig jaar, deze zijn ook te vinden in ons foto album.