Home Esta's Programma Esta’s tijdens scoutingkamp opgeleid tot echte piraten!
Esta’s tijdens scoutingkamp opgeleid tot echte piraten! PDF Print E-mail
Written by Katja
Friday, 18 May 2012 11:36
Zaterdagochtend 12 mei rond 9.30 uur. Een groep van 13 piraten (beter bekend als de esta’s van Luchtscouts Seppe) komt aan op het kampeerterrein in Veere. De tenten staan al klaar en we hebben uitzicht op een prachtig meer met prachtige piratenschepen. We beginnen het kamp met Levend Zeeslag; waarbij de 2 teams boten van het andere team op een blinde kaart moeten laten zinken. Dit blijkt moeilijker dan gedacht; dus al snel vertrekken we met de club piraten richting Vlissingen, waar we in het Arsenaal een volledige opleiding tot piraat volgen.

In het Arsenaal leren we niet alleen een heleboel over piraten, maar kijken we ook ons ogen uit naar allerlei andere dingen. Levende papegaaien begroeten ons bij binnenkomst. In het echte piratenhol komen we dansende skeletten tegen en testen we onze zeebenen in de draaiende ton. Vervolgens lijden we schipbreuk in de levensechte simulator, aaien we roggen, bekijken we haaien en gaan we 65 meter de lucht in om de stad vanuit het Kraaiennest te bekijken.

Zelf barbecuen

Weeuwsnitje Na een leuke middag in het Arsenaal te hebben doorgebracht, hebben we nog even tijd om naar het strand te gaan. Hier hebben de piraten in spé geulen gegraven, kwallen bekeken, gevliegerd en dammen gebouwd. Hongerig keerden

we terug naar de thuisbasis voor het weekend, om lekker te barbecueën. De staf heeft zich laten verwennen; de esta’s hebben namelijk al het eten zelf klaargemaakt! Van de komkommers en het brood tot en met de prachtig bruingebakken frikandellen en hamburgers. Chapeau!

Omdat ook piraten het ’s avonds koud hebben, gingen we eerst op zoek naar een flinke houtstapel. Ondertussen hebben een paar esta’s het kampvuur aangemaakt, zodat we met zijn allen lekker warm konden luisteren naar het verhaal van Weeuwsnitje en de dweven zergjes. Jawel, je leest het goed!
Na nog wat andere spelletjes en verhalen werd het toch echt tijd om de tenten op te zoeken en lekker te gaan slapen.

Blijven we drijven...of niet?

De volgende ochtend waren de esta’s (uiteraard!) vroeg wakker, klaar voor weer een nieuwe dag vol piratenavonturen. Na het ontbijt speelden we een handelsspel, waarbij het de bedoeling was om per team zoveel mogelijk piratenschepen te verzamelen door flink te onderhandelen over de grondstoffen. Na de lunch hebben we vervolgens allemaal onze zwembroek/zwempak aangetrokken, het was namelijk tijd voor het piratenexamen! Met zijn allen hebben we in korte tijd een prachtig vlot in elkaar gezet met palen en touw. Tijd voor de grote vuurdoop: blijft het vlot drijven…of niet? En jawel hoor! Alle piraten zijn geslaagd voor het examen, want binnen no-time dreef het vlot – met alle esta’s en Marc erop – richting het midden van het Veerse Meer. Helaas was het al snel tijd om het vlot af te breken, de spullen weer in te pakken en gezellig Moederdag te gaan vieren.

Nadat de staf de tenten heeft afgebroken en alle spullen op HK gebracht heeft, konden ook zij gaan genieten van een
 welverdiende avond rust!