Home Esta's Programma Kampeerweekend Esta's
Kampeerweekend Esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Tuesday, 04 June 2013 19:58

In het lange pinksterweekend zijn de esta's twee nachten op kamp gegaan naar Zutendaal in België. Het weekend stond in het thema van '100 jaar geleden' en alhoewel de weersvoorspellingen niet zo goed waren is het droog gebleven tot een uur voordat de kinderen weer werden opgehaald. 

Klik op "lees meer" voor alle avonturen en foto's van dit gezellige weekend!
 

 

Nadat alle kinderen het bosrijke kampterrein hadden gevonden, wat voor sommigen al een hele opdracht was, zijn de esta's een stuk gaan wandelen richting het 'blotevoetenpad'. Dit was een route van 6 kilometer waar iedereen op blote voeten overheen liep. Zo voelden de esta's dat het fijner was om over stukken hout te lopen dan door het ijskoude water. En in het doolhof onderweg waren de schelpjes op de grond het minst favoriet. De esta's kwamen nog langs een hoge uitkijktoren en een ondergrondse gang met reuzemollen en wormen erin. En zelfs als het hele pad veranderde in een rivier of waterval liepen de esta's er dwars doorheen. 

Terug op het kampterrein was het tijd om veel hout te gaan zoeken en een paar esta's hebben nog geprobeerd om zelf een blotevoetenpad aan te leggen. Voor het avondeten hadden Marc en Anne het maar makkelijk, want de esta's hebben helemaal zelf gebarbecued. Na de barbecue hebben de esta's een mooi kampvuur gestookt. Daarna waren ze nog niet moe, dus was het tijd om een tochtje te lopen, maar nu in het donker. De ene helft van de esta's had een tochtje uitgezet door waxinelichtjes te verspreiden door het bos en de andere helft moest deze lichtjes volgen. En daarna was het toch echt tijd om de tent op te zoeken.

De volgende ochtend begonnen ze met een levend kwartetspel, waarbij de esta's van boom naar boom moesten gaan om kaarten te ruilen. Daarna vertrokken ze met de auto naar het openluchtmuseum 'Bokrijk'. In dit grote museum zijn verschillende dorpjes en boerderijen van 100 jaar geleden te zien. En naast kijken, konden de esta's hier ook veel doen. Zo hebben ze met pijl en boog geschoten, een kruidenzakje gemaakt en ouderwetse spelletjes gespeeld. En terwijl ze van een ijsje aan het genieten waren kwam er zelfs een herder met zijn schapen langs lopen. Nadat ze het museum hadden verlaten, was er ook nog een grote speeltuin waar de esta's zich prima konden vermaken.

Ook deze avond hoefden Marc en Anne bijna niks te doen aan het eten, want de esta's kunnen naast barbecueën ook al helemaal zelf pannenkoeken bakken en versieren met heel veel suiker, hagelslag, stroop, appel en banaan. En nadat alle esta's alles samen hadden opgeruimd en schoongemaakt was het weer tijd voor een heel groot kampvuur met het spelletje 'wie ben ik?' erbij. 

Terwijl op maandagochtend dan toch de eerste regen viel hebben de esta's nog wat schepen laten zinken tijdens Levend Zeeslag, maar daarna was het toch echt tijd om alles in te pakken en weer naar huis te gaan. 

Foto's van dit leuke weekend staan
 in het fotoalbum.