Home Esta's Nieuws
Nieuws


Kampeerweekend esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Wednesday, 11 June 2014 20:23
Tijdens het lange pinksterweekend zijn de esta’s op kamp geweest naar ’s-Gravenzande. Ze begonnen dit weekend met een mooie fietsexpeditie door de jungle van Staelduin, richting de Maeslantkering en het strand. Op het strand hebben de esta’s volop kwallen gevangen en zandkastelen gebouwd, terwijl de zon doorbrak. Na 22 kilometer kwamen ze weer aan bij het kampterrein, waar het tijd was om zelf het avondeten klaar te maken. De esta’s bakten zelf de lekkerste pannenkoeken, zodat Anne, Marc en Katja bijna niks hoefden te doen voor het avondeten. Na het avondeten was het tijd voor een mooi kampvuur, alhoewel het dreigde te gaan regenen. Gelukkig was dat alweer snel voorbij, zodat ze weer rondom het kampvuur konden plaatsnemen. Na een paar mooie kampvuurliedjes en moppen was het toch echt tijd om te gaan slapen.
 
De volgende morgen gingen de esta’s weer vroeg op pad met de fiest richting het station om vanuit daar met de trein naar Rotterdam te gaan. In Rotterdam aangekomen liepen ze naar Diergaarde Blijdorp, waar het tijd was om alle jungledieren in het echt te zien. Hier hebben de esta’s genoten van olifanten, leeuwen, giraffes, wolven en nog veel meer. Het leek zelfs alsof ze onder de zee door konden lopen. Met de jungle-express reden ze weer naar de ingang van de dierentuin, alwaar ze met een ijsje in de hand weer naar het kampterrein vertrokken. Op het kampterrein aangekomen lieten de esta’s zien hoe lekker ze wel niet konden barbecueën. Ze sneden helemaal zelf de komkommers en stokbroden in stukjes en ook voor het vlees bakken hadden ze geen hulp nodig. Na het barbecueën was het tijd voor een spelletje junglekwartet. Daarna zaten ze nog eventjes bij het kampvuur, voordat het weer tijd was om te gaan slapen.
 
De laatste ochtend moesten natuurlijk weer alle spullen ingepakt worden, maar toen dat klaar was, was het nog tijd voor een allerlaatste spel. Dat was levend Kolonisten van Catan, waarbij de esta’s hout,
 touw, zeilen en nog veel meer bij elkaar moesten ruilen totdat ze genoeg materialen hadden verzameld om een schip te bouwen. Toen iedereen meerdere schepen had gebouwd, was het tijd om de stafleden uit te zwaaien en weer naar huis te gaan.
 
De foto's van dit leuke weekend vind je in het fotoalbum van de esta's 
 
Zomerkamp foto's esta's PDF Print E-mail
Written by Marc   
Sunday, 04 August 2013 19:52

Iets later als gepland maar ze zijn er, de zomerkamp foto's van de esta's staan in het fotoalbum. 

Bekijk ze hier:  http://www.luchtscouts.nl/fotos?func=viewcategory&catid=1

 
Esta’s weten alles van lucht- en ruimtevaart PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 03 February 2013 19:06
Afgelopen 3 weken stonden voor de esta’s in het teken van lucht- en ruimtevaart. Op de eerste zaterdag leerden zij alles over ons zonnestelsel, de planeten, de zon en de maan en de ruimtereizen van Neil Armstrong en André Kuipers. In het kader van luchtvaart keken de esta’s de tweede week filmpjes van allerlei soorten luchtvoertuigen: vliegtuigen, helicopters en straaljagers. Als grote afsluiter van deze insignemaand gingen de esta’s een dagje op stap: naar Space Expo in Noordwijk en natuurlijk naar Schiphol! 
Read more...
 
Griezelen in de Visdonkse Bossen PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 30 October 2011 15:31

Hoewel het maandag pas officieel Halloween is, stond er vrijdagavond 28 oktober al een groep griezelig geklede esta’s klaar voor een spannende spooktocht door de Visdonkse Bossen. De esta’s – allen verkleed als spook, monster of heks – vertrokken zonder enig spoortje van angst, klaar om alle griezels het bos uit te jagen.

De opdracht was: ‘volg de breeklichtjes’. Geen hele moeilijke opdracht, maar stiekem toch een beetje spannend. Het bos was erg donker, en voor je het wist kwam je een zwijgende heks tegen, ruisten de bomen ondanks dat het niet waaide of werd je achterna gezeten door een spook.

Read more...
 
Gelukkig is Pocahontas weer terug! PDF Print E-mail
Written by Hiawatha   
Monday, 15 August 2011 09:37

Beste esta’s,

Ik heb eindelijk tijd om jullie te bedanken voor jullie hulp bij het verjagen van Columbus en het terugvinden van Pocahontas. Ze is ook zo mooi, ik kan niet stoppen met naar haar kijken. Vandaar dus dat ik geen tijd had om jullie te schrijven. Snappen jullie wel, toch? ;-) Hebben jullie een fijne vakantie gehad?

Read more...
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 1 of 4