Home Esta's Nieuws Gelukkig is Pocahontas weer terug!
Gelukkig is Pocahontas weer terug! PDF Print E-mail
Written by Hiawatha   
Monday, 15 August 2011 09:37

Beste esta’s,

Ik heb eindelijk tijd om jullie te bedanken voor jullie hulp bij het verjagen van Columbus en het terugvinden van Pocahontas. Ze is ook zo mooi, ik kan niet stoppen met naar haar kijken. Vandaar dus dat ik geen tijd had om jullie te schrijven. Snappen jullie wel, toch? ;-) Hebben jullie een fijne vakantie gehad?

Het is wel een spannende week geweest hè, dat zomerkamp van jullie! Het begon natuurlijk met die puzzel dat Columbus aan zou komen en ons land wilde hebben op zaterdag. Volgens mij hebben jullie zondag totempalen geknutseld, die zijn mooi geworden zeg! Tussen de middag vonden we weer een brief, en hebben jullie een training gevolgd om tegen Columbus te kunnen strijden. Hebben jullie toen niet boog geschoten en zwaard gevochten? Die avond heb ik moeten lachen trouwens! Zag ik eerst jullie staf door het bos heen rennen, en een paar meter verderop zag ik jullie op een holletje door het bos heen gaan. Leek wel een vossenjacht!

Maandag zijn jullie de hele dag weg geweest. Het was zo stil in het bos. Toen zijn jullie met de trein naar Leuven geweest om het Suikerklontjesspel te doen en snoepjes te kopen in de supermarkt. En ik maar bessen plukken met Zilverslang…(bessen plukken is saai zeg!). Ik vergeet bijna dat jullie me toen wel geholpen hebben met die liefdesbrief voor Pocahontas!

Die dinsdag, dat was een erge dag! Toen we erachter kwamen dat Pocahontas ontvoerd was, en Columbus heel jullie tent overhoop heeft gehaald. Ik was wel blij zeg, dat jullie gingen zoeken! Want ons land afgeven, dat doen we niet! Wel jammer dat het zo’n stomme grap was van die stomme Columbus, hebben jullie heel dat stuk voor niks gelopen! Maar gelukkig konden jullie nog wel in de speeltuin spelen! Ik was wel erg verdrietig hoor, dat we Pocahontas toen niet gevonden hebben …

De dag erna, toen regende het de hele dag. Heb ik me de hele dag in mijn tipi zitten vervelen, hopend dat Pocahontas terug kwam. Maar ze kwam niet. En jullie waren ondertussen lekker naar het zwembad. Was het leuk? Vond het trouwens wel leuk dat jullie op zijn Indiaans hebben gekookt, op een vuurtje en lekker veel vlees! En dat toneelstuk ’s avonds. Toen heb ik gelukkig even niet aan Pocahontas gedacht, zo heb ik moeten lachen! Doen jullie dat vaker, bonte avond heet het geloof ik?

Donderdag was ook al zo’n treurige dag. Nog steeds geen spoor van Pocahontas, wat miste ik haar zeg. En Zilverslang liep maar te chagrijnen en de mopperen. Op Columbus, op mij, op vader het Opperhoofd, op iedereen. Ze had trouwens wel gelijk, maar ja, wat hadden we daar aan? Hadden jullie wel een leuke dag? Volgens mij wel! Jullie waren naar Brussel geweest, naar Manneke Pis, en naar Scientastic. Al die proefjes, dat hadden Zilverslang en ik ook wel leuk gevonden, jammer dat we niet mee konden!

En toen scheen de zon weer! Op vrijdag! Gelukkig! Ik ging me wel echt zorgen maken toen hoor! Want Pocahontas was nog niet terug en jullie waren alweer je tas aan het inpakken om naar huis te gaan. Wat nou als ze niet op tijd terug was, wat moest ik dan! Terwijl jullie eitjes en pannenkoeken aan het bakken waren op een houtvuurtje heb ik hele bos nog een keer afgezocht. Geen spoor! Wel heeft Zilverslang ontdekt dat Columbus met zijn boot vertrokken was. Maar…tijdens Levend Stratego (leuk spel is dat!) kwam Pocahontas ineens aangelopen uit de bossen! Ontsnapt! Aan Columbus! Wat was ik blij! Ik heb maar meteen aan haar verteld dat ik helemaal verliefd op haar was, en zij is dat ook op mij! Joehoe! Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest! En precies op tijd, want zaterdagmiddag toen ik bij jullie veld aankwam om gedag te zeggen, waren alle tenten al weg, en kon ik niemand meer vinden. Trouwens, die vrijdagavond hebben jullie nog Koekjesberg gedaan hoorde ik. Hopelijk hebben jullie niet zoveel koekjes gegeten dat jullie er buikpijn van kregen?

Ik hoop dat jullie een leuk kamp hebben gehad, ik ben blij dat jullie heb mogen ontmoeten! Ik vond het in elk geval heel gezellig! En verder wil ik jullie hartelijk bedanken dat jullie mij, Zilverslang en Pocahontas zo goed hebben geholpen!

Verliefde groetjes van

Hiawatha, en ook van Zilverslang en Pocahontas!

Ps. Jullie staf heeft me beloofd om zo snel mogelijk de foto's op deze website te zetten!