Home Esta's Nieuws Esta’s weten alles van lucht- en ruimtevaart
Esta’s weten alles van lucht- en ruimtevaart PDF Print E-mail
Written by Katja   
Sunday, 03 February 2013 19:06
Afgelopen 3 weken stonden voor de esta’s in het teken van lucht- en ruimtevaart. Op de eerste zaterdag leerden zij alles over ons zonnestelsel, de planeten, de zon en de maan en de ruimtereizen van Neil Armstrong en André Kuipers. In het kader van luchtvaart keken de esta’s de tweede week filmpjes van allerlei soorten luchtvoertuigen: vliegtuigen, helicopters en straaljagers. Als grote afsluiter van deze insignemaand gingen de esta’s een dagje op stap: naar Space Expo in Noordwijk en natuurlijk naar Schiphol! 

Zaterdag 2 februari stapten de 9 esta’s en hun 3 stafleden rond 10 uur ’s ochtends in de dubbeldekker naar Leiden. Vanaf Leiden was het nog een klein stukje met de bus naar Noordwijk; waar de Space Expo te vinden is. Met een speurtocht gingen de esta’s op pad door het museum. Hier was van alles te vinden; van kleine satellieten en rakketten tot het nagebouwde ruimtestation waar André Kuipers maandenlang verbleef. Dat de esta’s inmiddels al veel ruimtevaart wisten, werd duidelijk toen iedereen een echt ruimtevaartdiploma kreeg!


Omdat het insigne ook over luchtvaart gaat, gingen na het bezoek aan de Space Expo snel door naar onze volgende bestemming: Schiphol. Vanaf het Panoramaterras hadden we een mooi uitzicht op de vele verschillende vliegtuigen die aankwamen en vertrokken. Als klap op de vuurpijl konden we nog een kijkje nemen in een echte Fokker 100, al was deze natuurlijk wel een beetje verbouwd tot expositieruimte.

Na een lange dag gingen we vanaf Schiphol weer met de trein naar huis. Onderweg hebben de esta’s nog een quiz over Schiphol gemaakt en zijn er prachtige tekeningen gemaakt. Om 18 uur kwamen we aan in Roosendaal; waar we iedereen gefeliciteerd hebben met het behalen van het Hoogvliegersinsigne. Gefeliciteerd esta’s!