Home Explorers
Explorers

Explorers zijn jongens en meiden van 14 tot 18 jaar, de oudste speltak van Luchtscouts 'Seppe'. Explorers zijn erg zelfstandig, en bedenken - onder begeleiding - hun eigen programma voor de zaterdagmiddag (van 13.30 tot 16.00 uur). Explorers zoeken steeds nieuwe uitdagingen en zitten geen moment stil.

Ook bij grote regionale of landelijke activiteiten zijn de explorers van de partij. Ze zijn immers de oudsten en mogen daarom aan veel activiteiten deelnemen of meehelpen.
Zo gaan de explorers elk jaar naar een HIT ( Hike-, Interesse- of Trappers-kamp), waarbij ze samen met duizenden anderen een onwijs gezellig Paasweekend beleven.

Zie jij het wel zitten om eens een kijkje te komen nemen bij deze gezellige groep? Neem dan voor meer informatie contact op met This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Discovery chanel zomerkamp, groot succes! PDF Print E-mail
Written by Tim   
Thursday, 01 September 2011 19:31

Zomerkamp was voor de explorers een groot succes. Ze hebben ontzettend veel 'discovert' over hoe bier wordt gebrouwen, wat ABS nu echt betekent, hoe dingen er in slowmotion of close up uit zien en wat er allemaal te zien is in Leuven.

 

 

Read more...
 
Exporers gaan op Discovery Chanel zomerkamp PDF Print E-mail
Written by Tim   
Tuesday, 05 July 2011 00:00

Update: Super weer op komst Zie 'Lees meer'

Het is bijna zover! Zomerkamp in St Joris Weert, net naast Brussel! Al weken hebben de explorers slapenloze nachten, zo zenuwachtig zijn ze ervoor. Uiteraard heeft dit niks te maken met bangmakerij van de staf.
Er staat een hoop bijzondere activiteiten op de planning, ze zijn allemaal gerelateerd aan de populaire tv zender Discovery Channel.
Elke activiteit die we gaan doen is namelijk een aflevering van een van de vele bekende shows van deze zender.

Read more...
 
Explorers maken eigen vogelhuisje PDF Print E-mail
Written by Tim   
Sunday, 30 January 2011 17:11

De explorers hebben in 2 zaterdag hun eigen vogelhuisje ontworpen, gezaagd en in elkaar getimmerd. ' Een scout is goed voor de natuur' wordt wel eens gezegd en dat spreekwoord houden onze explorers in ieder geval hoor.

Zie hier in een vogelvlucht hoe dit allemaal gegaan is:

 

{youtube}Jl7vn04NQZE|200|140|{/youtube}

 

 

Read more...
 
Raketten maken bij de explorers PDF Print E-mail
Written by Tim   
Saturday, 09 October 2010 18:02

Vandaag hebben de explorers heuse raketten gemaakt! Met een schaar, wat lijm en speciale (op veiligheid gekeurde) motoren hebben onze explorers heel erg hun best gedaan. We kunnen er nog veel over vertellen of typen, maar beelden zeggen meer!

Hier het filmpje van de raketten van de explorers!

 

 

Bekijk de video!
 
'Explorers beoefenen olympische sport' PDF Print E-mail
Written by Tim   
Wednesday, 13 January 2010 19:29

 Afgelopen zaterdag hebben de explorers van Luchtscouts "Seppe" en olympische sport beoefend als voorbereiding op dit sport evenement. Ze beoefende een zeer unieke, maar erg leuke sport die een beetje lijkt op jeus de bulles op ijs; curling! Ze deden dit op het natuurijs van het Rooseven vlak bij Roosendaal. Na een het maken van hun eigen baan was het tijd om te beginnen. Dit was echter nog een hele klus, het hele ven was namelijk bedekt met een dikke laag sneeuw en voor curling heb je een mooi glad stuk ijs nodig.

Je kunt het zelf ook doen!.. Ben je benieuw hoe het gaat? Klik op 'lees meer' om uit te vinden wat curling is en hoe het gegaan is.
Read more...
 
«StartPrev123NextEnd»

Page 1 of 3