Home Explorers Nieuws Primitief weekend voor de explorers
Primitief weekend voor de explorers PDF Print E-mail
Written by Administrator
Wednesday, 09 April 2008 14:36

Het weekend van 5 en 6 april stond voor de explorers van verschillende scoutinggroepen uit de regio West-Brabant in het teken van de primitiviteit. Zaterdag om 12 uur kwamen de Luchtscouts aan in Bergen op Zoom, waar het weekend plaatsvond.

Het kamp begon met het bouwen van een primitieve slaapplaats. Tenten waren verboden en dus ging iedereen aan de slag met landbouwzeilen en touw. Nadat iedereen een slaapplaats had gemaakt, werd het tijd voor een levend kwartet. De teams moesten op zoek naar vier dezelfde voorwerpen, welke verstopt en bewaakt werden door de andere groepen. Het team dat als eerste vier dezelfde voorwerpen bij elkaar gevonden had, won het spel.

Eenmaal terug op het kampterrein werd het tijd om te eten. De explorers en hun begeleiding gingen per groep aan de slag met een houtvuur en pizza’s. Hoewel een deel van de pizza’s net iets te lang óf te kort op het vuur gelegen had, bleken de Luchtscouts perfect te kunnen timen wanneer de pizza’s (gewikkeld in aluminiumfolie) klaar waren, om vervolgens te kunnen genieten van een overheerlijke, zelfgemaakte pizza. Met gevulde buiken werd er naar American Pie 6 gekeken, gevolgd door een heuse Greppeltocht. De explorers werden in verschillende groepen ergens in de buurt van Calfven gedropt en moesten van daar uit de weg terug naar Bergen op Zoom zien te vinden. Echter, wanneer een groep gezien werd door de rondrijdende begeleiding, moest de groep instappen, om vervolgens een stuk verderop opnieuw gedropt te worden. Rond drie uur ’s nachts waren alle groepen terug op het kampterrein, om daar lekker warm in de zelfgemaakte slaapplaats te genieten van een welverdiende nachtrust.

’s Morgens was iedereen weer vroeg uit te veren, op zich na een primitief ontbijt op te maken voor een Levend Stratego. De vier teams gingen op zoek naar een vlag bij één van de tegenstanders. Tegenstanders moesten getikt worden met eieren, wat uitmondde in één groot eier-gooi-gevecht, waarbij niemand ongeschonden bleef. Besmeurd en stinkend naar ei ging iedereen moe maar voldaan naar huis, om daar direct onder de douche te stappen.