Home Explorers Programma 'Explorers beoefenen olympische sport'
'Explorers beoefenen olympische sport' PDF Print E-mail
Written by Tim   
Wednesday, 13 January 2010 19:29

 Afgelopen zaterdag hebben de explorers van Luchtscouts "Seppe" en olympische sport beoefend als voorbereiding op dit sport evenement. Ze beoefende een zeer unieke, maar erg leuke sport die een beetje lijkt op jeus de bulles op ijs; curling! Ze deden dit op het natuurijs van het Rooseven vlak bij Roosendaal. Na een het maken van hun eigen baan was het tijd om te beginnen. Dit was echter nog een hele klus, het hele ven was namelijk bedekt met een dikke laag sneeuw en voor curling heb je een mooi glad stuk ijs nodig.

Je kunt het zelf ook doen!.. Ben je benieuw hoe het gaat? Klik op 'lees meer' om uit te vinden wat curling is en hoe het gegaan is.

Curling is een sport die te vergelijken is met jeux de bulles alleen dan op het ijs. Hier is een filmpje te zien. In plaats van gooien naar een klein balletje, schuif je met iets zwaars richting een stip op het ijs. Je kunt dit gemakkelijk zelf ook doen. Onze explorers deden het op een redelijk bijzondere manier. Curling wordt normaal gespeeld met zware stenen waarmee je over het ijs schuiven, deze heb je normaal niet thuis dus deden we het alsvolgd.

 Wat heb je nodig?

-   1 emmer

-   Een aantal frisbee's

-   Een pion

De emmer zet je vervolgens gevuld met sneeuw op een emmer. Hierdoor is het mogelijk te schuiven met de emmer. Je schuift de emmer over het ijs en probeert deze zo dicht mogelijk bij de pion te krijgen. Vervolgens haal je de emmer van de frisbee en deze blijft liggen om de plek te kunnen onthouden. De tegenstander doet de zelfde handelingen. Na een aantal beurten wint degene met de frisbee het dichtste bij de pion.

Bij onze explorers ging dit erg goed! Na een paar oefen beurten konden ze het al redelijk goed. Erg precies ging het nog niet, maar na een tijdje werd er zelfs al tactisch spel gespeeld, weg kaatsen van andermans frisbee's, speciale schuif technieken en tactische besprekingen maakte het een erg leuk spel! In het foto album van de explorers  zijn foto's te zien van onze getalenteerde explorers!

Op naar de Olympische spelen!