Home
Luchtscouts Seppe
Kampeerweekend esta's
Written by Marc   
Wednesday, 11 June 2014 20:23
Tijdens het lange pinksterweekend zijn de esta’s op kamp geweest naar ’s-Gravenzande. Ze begonnen dit weekend met een mooie fietsexpeditie door de jungle van Staelduin, richting de Maeslantkering en het strand. Op het strand hebben de esta’s volop kwallen gevangen en zandkastelen gebouwd, terwijl de zon doorbrak. Na 22 kilometer kwamen ze weer aan bij het kampterrein, waar het tijd was om zelf het avondeten klaar te maken. De esta’s bakten zelf de lekkerste pannenkoeken, zodat Anne, Marc en Katja bijna niks hoefden te doen voor het avondeten. Na het avondeten was het tijd voor een mooi kampvuur, alhoewel het dreigde te gaan regenen. Gelukkig was dat alweer snel voorbij, zodat ze weer rondom het kampvuur konden plaatsnemen. Na een paar mooie kampvuurliedjes en moppen was het toch echt tijd om te gaan slapen.
 
De volgende morgen gingen de esta’s weer vroeg op pad met de fiest richting het station om vanuit daar met de trein naar Rotterdam te gaan. In Rotterdam aangekomen liepen ze naar Diergaarde Blijdorp, waar het tijd was om alle jungledieren in het echt te zien. Hier hebben de esta’s genoten van olifanten, leeuwen, giraffes, wolven en nog veel meer. Het leek zelfs alsof ze onder de zee door konden lopen. Met de jungle-express reden ze weer naar de ingang van de dierentuin, alwaar ze met een ijsje in de hand weer naar het kampterrein vertrokken. Op het kampterrein aangekomen lieten de esta’s zien hoe lekker ze wel niet konden barbecueën. Ze sneden helemaal zelf de komkommers en stokbroden in stukjes en ook voor het vlees bakken hadden ze geen hulp nodig. Na het barbecueën was het tijd voor een spelletje junglekwartet. Daarna zaten ze nog eventjes bij het kampvuur, voordat het weer tijd was om te gaan slapen.
 
De laatste ochtend moesten natuurlijk weer alle spullen ingepakt worden, maar toen dat klaar was, was het nog tijd voor een allerlaatste spel. Dat was levend Kolonisten van Catan, waarbij de esta’s hout,
 touw, zeilen en nog veel meer bij elkaar moesten ruilen totdat ze genoeg materialen hadden verzameld om een schip te bouwen. Toen iedereen meerdere schepen had gebouwd, was het tijd om de stafleden uit te zwaaien en weer naar huis te gaan.
 
De foto's van dit leuke weekend vind je in het fotoalbum van de esta's 
 
Avonturen van de scouts
Written by Gerda   
Wednesday, 19 March 2014 15:34

De scouts zijn de eerste maanden van 2014 alweer actief bezig geweest, dankzij het lekkere weer zijn ze al weer een aantal keer naar het bos geweest, hebben een tochtje gelopen, veel gekookt en gebakken en ze hebben hun eigen kalender geknutseld.

Read more...
 
Kerstkamp 2013
Written by Gerda   
Monday, 23 December 2013 21:35

Afgelopen weekend is luchtscouts Seppe de kerstvakantie begonnen met het jaarlijkse kerstkamp. Dit jaar zijn we naar Essen geweest. Hier hebben de scouts, esta’s en explorers allerlei supergave avonturen beleefd.

 Klik hier voor de foto's 

 en hier voor de foto's van de esta's

Read more...
 
dvd-nachtje esta's
Written by Marc   
Thursday, 21 November 2013 21:02
Vrijdagavond kwamen alle esta's op scouting aan om een hele nacht films te kijken.
 
Ze begonnen met 'Dinosaur', een spannende film vol met dinosaurussen. Toen die film was afgelopen was het tijd om buiten in het donker een filmmemory te spelen. Op een laptop waren stukjes film te zien en over het veld waren foto's van de personages te vinden. Door de juiste personages bij de filmpjes te vinden konden de esta's punten verdienen. Zo moesten ze op zoek naar Harry Potter, Winnie the Pooh en Shrek. 
Toen alle foto's gevonden waren, was het tijd om naar bed te gaan, maar niet om te slapen, want ze gingen Garfield kijken. Toen die film was afgelopen, was het wel tijd om te gaan slapen.
 
Ook de volgende ochtend konden de esta's gewoon in bed blijven liggen om 'Verschrikkelijke ikke 2' te kijken terwijl de staf warme broodjes als ontbijt uitdeelde. Nadat we buiten nog een potje Hollandse leeuw hadden gespeeld was het alweer tijd voor de laatste film, Madagascar 2. En om half 1 was het al weer tijd om naar huis maar ook tijd om de sint te verwelkomen.
 
Foto's van deze gezellige overnachting zijn in het fotoalbum van de esta's te vinden
 
Reünie 9 november
Written by Tim   
Thursday, 31 October 2013 20:00
Dit seizoen bestaat Luchtscouts "Seppe" Roosendaal 20 jaar. Een mooi moment om al onze oud-leden weer eens terug te zien. Van illustere oud-luchtscouts die het tot piloot geschopt hebben, tot eendagsvliegen die zich nog net herinneren dat ze ooit een tijdje bij de esta's gezeten hebben: iedereen is van harte welkom op de reüniebarbecue op zaterdag 9 november. Mét groot kampvuur, want het is dan tenslotte al bijna winter. 

Deelnemen aan de barbecue kost €7,50 per persoon. Daarvoor krijg je, behalve eten, ook twee drankbonnetjes. Meer consumptiebonnen kun je op de avond zelf voor €0,50 aanschaffen. We vinden het heel leuk als je hier aanvinkt dat je "aanwezig" bent, maar om je aanmelding officieel te maken (en je te garanderen dat er een hapje en een drankje voor je klaar staan), vragen we je om een e-mail te sturen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . We laten je dan zo snel mogelijk weten hoe je die €7,50 kunt overmaken. 

Mocht je nog contact hebben met andere luchtscouts van weleer, wijs ze dan gerust op dit evenement. 
 
 
Welkom
Luchtscouts Seppe Roosendaal is een relatief kleine, maar erg gezellige scoutinggroep op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Kom gerust een keertje kijken op zaterdag bij de esta’s (6-10 jaar), scouts (10-14 jaar) of explorers (14-18 jaar). Ook als je boven de 18 bent: extra vrijwilligers zijn namelijk van harte welkom. 
 
Op deze website vind je vooral praktische informatie over Luchtscouts Seppe, zoals draaitijden en tarieven. Op onze Facebookpagina staan foto’s en beschrijvingen van recente activiteiten.