Home Scouts
Scouts

Scouts zijn bij Luchtscouts "Seppe" jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar. Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur hebben wij onze opkomsten.

Tijdens deze opkomsten hebben wij veel leuke activiteiten en leren we onze scouts een hoop dingen over de natuur, gebruik van kaart en kompas, koken, samenwerken, zelfstandigheid en nog veel meer.
Verder spelen we spellen en doen we dingen om het thema 'lucht'. Ook doen we een aantal regionale activiteiten waar ze veel contacten leggen met andere scouts.

Lijkt dit jou ook leuk? Kom dan een keer kijken tijdens één van onze opkomsten! Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Gerda van Wesel (06 - 25 37 95 90).
Avonturen van de scouts PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Wednesday, 19 March 2014 15:34

De scouts zijn de eerste maanden van 2014 alweer actief bezig geweest, dankzij het lekkere weer zijn ze al weer een aantal keer naar het bos geweest, hebben een tochtje gelopen, veel gekookt en gebakken en ze hebben hun eigen kalender geknutseld.

Read more...
 
Natuurwerkdag PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Monday, 05 November 2012 20:38

Zaterdag 3 november vond de landelijke natuuwerkdag plaats. Op wel 454 plekken in Nederland gingen meer dan 13.500 vrijwilligers aan de slag om natuurgebieden op te knappen. De scouts hebben hier ook aan meegedaan en hebben het gebied rondom de zandvang aan de Molenbeek in Nispen opgeknapt. ’s Ochtends verzamelden de scouts samen met een aantal andere vrijwilligers bij de zandvang. Het weer was wel erg herfstachtig, maar gelukkig had iedereen goede laarzen en jassen aan, dus het weer kon de scouts niet zoveel deren. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag met zagen, kniptangen en hun handen om alle kleine bomen weg te halen bij de zandvang, zodat de waterkant weer open werd. Al snel nadat ze begonnen waren, ging de eerste boom om, en konden de scouts laten zien hoe sterk ze zijn door met zijn allen de grootste bomen te versjouwen.

Read more...
 
Verrassingstocht Priscilla PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Monday, 12 December 2011 13:35
Vorige week zaterdag kregen de scouts te horen, dat ze deze week eens goede schoenen aan moesten doen, want die zouden ze nodig hebben. En jawel hoor, afgelopen zaterdag kregen ze kaarten, kompas, kaarthoekmeter en een route mee en gingen ze een tochtje lopen. Ze begonnen met een strippentocht (moet je nou wel of niet in de richting van het streepje lopen?), daarna volgden nog een kruispunten en smileytocht en toen moesten ze heel hard een Yell zingen. Want jawel, de tocht was niet zomaar een tocht, de scouts gingen een afscheidskado naar Priscilla brengen! Zij is een tijd terug gestopt bij scouting, en daarom hebben de scouts een mooie fotocollage voor haar gemaakt, zodat ze ons niet zal vergeten. Priscilla was erg verrast en superblij met deze mooie collage. Nadat de scouts weer bijgekletst en wat gedronken hadden, gingen ze met behulp van een coordinaat en het kaart en kompas weer terug naar HK toe.
 
Kookwedstrijden scouts PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Monday, 07 November 2011 15:59

De afgelopen 2 weken hebben de scouts een keuken gepionierd en allerlei lekkere (en minder lekkere) gerechten gekookt. Dit was als voorbereiding op de kookwedstrijden van afgelopen zaterdag. De afgelopen weken hebben de scouts geleerd hoe ze een keuken van palen kunnen pionieren, en na een beetje oefenen konden ze dit supergoed! Zo snel als de afgelopen weken hebben de scouts nog nooit een keuken in elkaar gezet! Daarnaast hebben de scouts een aantal gerechten klaargemaakt, zoals tomatensoep, nasi en gebakken banaan. Dus goed voorbereid begonnen de scouts afgelopen zaterdag aan het bouwen van een supergrote keuken, om daar met alle groepen samen aan te gaan koken. Kijk hier voor meer foto's en lees verder voor de uitslag!

Read more...
 
Proefjes PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Tuesday, 13 September 2011 21:29

Na de vakantie is school natuurlijk helemaal niet leuk, alle vakken zijn suf, vooral vakken zoals natuurkunde bijvoorbeeld. Alhoewel? Zaterdag hebben de scouts toch een beetje natuurkunde gedaan, maar dan op een leuke manier! We hebben allerlei proefjes gedaan, waarbij de scouts zagen dat je met heel normale materialen, toch bijzondere dingen kunt doen.

Read more...
 
«StartPrev123456NextEnd»

Page 1 of 6