Home Scouts Nieuws
Nieuws


Avonturen van de scouts PDF Print E-mail
Written by Gerda   
Wednesday, 19 March 2014 15:34

De scouts zijn de eerste maanden van 2014 alweer actief bezig geweest, dankzij het lekkere weer zijn ze al weer een aantal keer naar het bos geweest, hebben een tochtje gelopen, veel gekookt en gebakken en ze hebben hun eigen kalender geknutseld.

Read more...
 
Afscheid Priscilla PDF Print E-mail
Written by Priscilla   
Friday, 10 December 2010 11:16

Wat een mooie tijd!
 
In 1992 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Scouting. Ik werd toen luchtverkenner, omdat mijn beste vriendin dat ook was. In eerste instantie vond ik het maar raar, wat een rare uniformen, en dat taalgebruik?! HK? Hoofdkwartier? Openen? Salueren? Installeren? Dropping? Het was een kwestie van tijd voor ik daar allemaal aan gewend was. En tja.. eenmaal gewend was ik niet meer weg te slaan. Na de luchtverkenners werd ik luchtsherow en later staf. Eerst bij een andere Scoutingvereniging, en in 1999 heb ik de overstap naar luchtscouts  Seppe Roosendaal gemaakt. Daar ben ik begonnen als staf van de scouts. Destijds met een heel ander stafteam. Ik heb dit altijd met enorm veel plezier gedaan. Ik vond het altijd erg belangrijk dat de scouts het naar hun zin hadden, op een leuke manier leerden samenwerken en ook dat zij werkten aan het vergroten van hun zelfstandigheid. (pionieren, tenten zelf opzetten, koken, tochten uitzetten e.d.) Dit alles onder begeleiding van de stafleden uiteraard.

Read more...
 
Spannende dropping voor de scouts PDF Print E-mail
Written by Priscilla   
Friday, 01 October 2010 11:11

Om 19:30 stonden de scouts kant en klaar op het hk, om van de stafleden te horen dat zij eerst maar eens de tenten op moesten zetten. Binnen een mum van tijd stonden de tenten en hebben de scouts bewezen hier professionals in te zijn! 
Tot op dat moment was de rest van het programma geheim gebleven! De scouts en hun begeleiding werden door Katja, Tim en Stan gedropt. Een spektakel dat het was! We liepen voorbij Rosada, dwars door het centrum, bijna om doordat enkele scouts langs het Gertrudiscollege wilden lopen. Maar: het mag gezegd worden: er zat een flink tempo in en het was enorm gezellig. Als klap op de vuurpijl hebben we chocomel gedronken, om vervolgens ontzettend lekker te gaan slapen.

Read more...
 
Luchtscouts "Seppe" Airlines PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 01 July 2008 17:28

 Nog maar een paar dagen en dan vertrekt de grote reis van onze scouts vanaf het vliegveld van Overpelt . We gaan in een week tijd heel de wereld over en bezoeken de meest exotische, maar ook meest barre plaatsen. Deze vliegtuigmaatschappij is ook gespecialiceerd in het landen op moeilijke plaatsen, zoals bergen, moerassen, ijsgebergte etc.

In de folder (die hier te downloaden is) staan een tweetal mogelijke bestemmingen beschreven.

 
Scouts rondom Sinterklaas PDF Print E-mail
Written by Priscilla   
Sunday, 13 December 2009 13:00

De scouts hebben de afgelopen paar weken allerlei gave activiteiten gehad. Zo hebben ze hout gehakt, vuur gestookt, sokpoppen gemaakt en bezoek gehad van twee Zwarte Pieten.

Read more...
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2