Home Scouts Nieuws Scouts rondom Sinterklaas
Scouts rondom Sinterklaas PDF Print E-mail
Written by Priscilla
Sunday, 13 December 2009 13:00

De scouts hebben de afgelopen paar weken allerlei gave activiteiten gehad. Zo hebben ze hout gehakt, vuur gestookt, sokpoppen gemaakt en bezoek gehad van twee Zwarte Pieten.

Wat doen wij toch een boel gave dingen bij de scouts! Op zaterdag 21 november hebben wij hout gehakt en daarmee een gaaf vuurtje gemaakt! Ook hebben we overheerlijke pannenkoeken gebakken. Scouts zijn daar erg goed in en willen dit natuurlijk ook graag thuis eens laten zien.

De zaterdag erna hebben we het Grote Sinterklaasspel gespeeld. Het was een enorm spannend spel en het leek op het televisieprogramma: ' Ik hou van Holland' . Er waren stellingen, open vragen en pictionaryopdrachten. Helaas moesten we ook liedjes zingen... de stafleden vonden het wel leuk om te horenzeiden ze.

5 december hebben we sokpoppen gemaakt. Je raadt het al: poppen, gemaakt van een oude sok! Dat we lief geweest zijn bleek wel uit het bezoek van twee Zwarte Pieten. We werden beloond met lekkere kruidnoten én de aanvulset van 'Weerwolven van Wakkerdam'. Het spreekt voor zich dat we dat spel meteen uitgeprobeerd hebben. Nou ja...we volgden de aanwijzingen van de spelleider Bas op. Jeetje... wat doet hij dat toch altijd goed en leuk zeg!

Volgende week gaan we op Kerstkamp, waar we een boel leuke dingen gaan doen, zoals: surprise, een tochtje lopen, karaoke, Weerwolven van wakkerdam, een klein creatief stukje en nog andere gave dingen.... Maar dat houden we nog even geheim! We hebben er allemaal al super veel zin in!

Dus: allemaal nog even doorbikkelen, nog eventjes en dan is het kerstvakantie, met als begin ervan het Kerstkamp!