Home Scouts Nieuws Spannende dropping voor de scouts
Spannende dropping voor de scouts PDF Print E-mail
Written by Priscilla
Friday, 01 October 2010 11:11

Om 19:30 stonden de scouts kant en klaar op het hk, om van de stafleden te horen dat zij eerst maar eens de tenten op moesten zetten. Binnen een mum van tijd stonden de tenten en hebben de scouts bewezen hier professionals in te zijn!
Tot op dat moment was de rest van het programma geheim gebleven! De scouts en hun begeleiding werden door Katja, Tim en Stan gedropt. Een spektakel dat het was! We liepen voorbij Rosada, dwars door het centrum, bijna om doordat enkele scouts langs het Gertrudiscollege wilden lopen. Maar: het mag gezegd worden: er zat een flink tempo in en het was enorm gezellig. Als klap op de vuurpijl hebben we chocomel gedronken, om vervolgens ontzettend lekker te gaan slapen.

'S ochtends vroeg zat het enthousiasme er bij de scouts nog steeds in! Om half acht besloten de scouts zelf de tenten op te vouwen. Alleen die stafleden zeg... ze gooiden mooi roet in het eten! Zij hadden namelijk nog de hoop dat de zon goed zou gaan schijnen en de tenten zouden drogen...zodat ze meteen opgeborgen konden worden. De scouts hebben dus wederom laten zien dat zij de tenten in rap tempo op konden zetten. Om ze vervolgens weer in datzelfde tempo op te vouwen en naar binnen te slepen, omdat de stafleden er gruwelijk naast zaten!

Om de ouders eens goed te laten kennismaken met Scouting, zodat zij een goed beeld hebben over wat hun kind iedere zaterdag doet, hebben we een ouder-scoutochtend gehouden. Zoals iedere zaterdag werd er begonnen met een tikspel. Uiteraard werd er van de ouders verwacht dat zij het beste beentje voor zetten.. Er werd dan ook fanatiek getikt/ geprobeerd te ontwijken!

Koud was het wel.. tijd voor een vuurtje dus! Een ware wedstrijd tussen ouders en scouts.. welke groep zou als eerst het grote blok aangestoken hebben? Het was overduidelijk.... De ouders waren ongelofelijk fanatiek en hebben dan ook gewonnen! Gelukkig ging het hout van de scouts ook branden en zijn de marshmellows lekker opgewarmd en opgegeten. Dit alles onder het genot van een yell, een liedje en een bekertje ranja.

Weerwolven van wakkerdam is echt ontzettend tof! Aan het woord: weerwolven, hebben de scouts en stafleden al genoeg om razend enthousiast te zijn, neer te gooien waar ze mee bezig zijn om meteen aan het spel te beginnen. Toen het spel dan ook ter sprake kwam, was het voor hen lastig om geduldig te wachten tot Bas de spelregels had uitgelegd. Maar: het mag gezegd worden: het was een enorm spannend spel en dankzij cupido en oplettende burgers hebben de weerwolven dit spel mooi verloren! Er is ontzettend goed samengewerkt, ontzettend veel gelachen. Dit geldt voor zowel de scouts, de ouders en de stafleden! Een geslaagde activiteit dus: een scout-ouderdag! Een om zeker in ere te houden!

PS. Ouders: dit hebben jullie gemist: maar uw zoon/dochter kan overheerlijke tosti's maken. Als ik u was, zou ik daar zeker eens gebuik van maken!

Nieuwsgierig naar andere activiteiten van de scouts? Kom dan zeker eens een keer kijken op zaterdag, tussen 10:00 en 12:30!