Home Scouts Programma Koken op Kampvuur
Koken op Kampvuur PDF Print E-mail
Written by Gerda
Thursday, 08 September 2011 19:06
Afgelopen zaterdag moesten de scouts ontzettend veel hout halen. Toen ze een enorme berg hout bij elkaar hadden gesprokkeld, vond de staf het nog steeds niet genoeg, dus een deel van de scouts moest nog steeds verder zoeken! Een aantal scouts mocht echter al wel beginnen met een supergroot vuur te maken, dus al dat hout was echt hard nodig. Waar was zo’n enorm vuur eigenlijk voor nodig? De scouts, die gingen koken! Het laatste groepjes scouts heeft een heleboel pakketjes nasi gemaakt. Ze hebben shoarmavlees, rijst, water en zelf gesneden groentes in een bakje van aluminiumfolie gedaan, en dit kon op het vuur gelegd worden.  Alhoewel, of het echt nasi was, daar waren de scouts het niet helemaal over eens. Want in een nasi hoort toch geen shoarmavlees? En bij shoarma hoort toch weer geen rijst? Maar lekker was het wel! En voor degene die het toch net niet lekker genoeg vonden, werden er ook nog eitjes gebakken, ook op het vuur uiteraard. Het brooddeeg hebben we helaas niet meer gemaakt, dus misschien komt er binnenkort nog wel een kampvuurtje aan… Als het weer iets beter wordt tenminste!