Home Scouts Programma Proefjes
Proefjes PDF Print E-mail
Written by Gerda
Tuesday, 13 September 2011 21:29

Na de vakantie is school natuurlijk helemaal niet leuk, alle vakken zijn suf, vooral vakken zoals natuurkunde bijvoorbeeld. Alhoewel? Zaterdag hebben de scouts toch een beetje natuurkunde gedaan, maar dan op een leuke manier! We hebben allerlei proefjes gedaan, waarbij de scouts zagen dat je met heel normale materialen, toch bijzondere dingen kunt doen.

Zo hebben ze met citroenen een lampje proberen te laten branden (dit is helaas niet helemaal gelukt, maar wel mogelijk! Probeer het thuis maar eens!). We hebben een speedbootje gemaakt, dat door een wasteiltje racete. We hebben theezakjes laten vliegen (alhoewel we er nog steeds niet helemaal uit zijn of je het theezakje nou het best van bovenaf, of van onderaf kunt aansteken).

En we hebben gezien dat je met een ballon allerlei dingen kunt doen: Zout en peper (of andere stoffen) scheiden, spaarlampen laten branden, en nog meer! En ook hebben de scouts nog even bellen geblazen, wat dat is echt nog wel leuk als je al een grote scout bent (uiteraard zijn de bellen dan ook groot!).

Van al die proefjes krijg je het natuurlijk wel warm, en daarom zijn we maar geëindigd met sponzentrefbal! De scouts hebben de esta's eens flink ingemaakt en gingen kleddernat en afgekoeld weer naar huis.