Home Scouts Programma Kookwedstrijden scouts
Kookwedstrijden scouts PDF Print E-mail
Written by Gerda
Monday, 07 November 2011 15:59

De afgelopen 2 weken hebben de scouts een keuken gepionierd en allerlei lekkere (en minder lekkere) gerechten gekookt. Dit was als voorbereiding op de kookwedstrijden van afgelopen zaterdag. De afgelopen weken hebben de scouts geleerd hoe ze een keuken van palen kunnen pionieren, en na een beetje oefenen konden ze dit supergoed! Zo snel als de afgelopen weken hebben de scouts nog nooit een keuken in elkaar gezet! Daarnaast hebben de scouts een aantal gerechten klaargemaakt, zoals tomatensoep, nasi en gebakken banaan. Dus goed voorbereid begonnen de scouts afgelopen zaterdag aan het bouwen van een supergrote keuken, om daar met alle groepen samen aan te gaan koken. Kijk hier voor meer foto's en lees verder voor de uitslag!

Toen alle gerechten klaar waren, werden ze op tafel gezet, zodat de Chef ze allemaal kon proeven. De Chef gaf iedereen de nodige complimenten voor hun kookkunsten, waarna de scouts zelf ook hun eten konden proeven (voor zover ze dat ondertussen nog niet gedaan hadden…). Daarna werden de keukens weer vliegensvlug afgebroken en werd alle afwas bij elkaar geraapt. Wat een berg afwas! Maar vele scouts maken licht werk, dus dat was ook zo gebeurd. Nu moesten we alleen nog wachten op de Chef, voor de prijsuitreiking… Oh, wat was dat spannend! Want de gebakken banaan van de gidsen van Baden Powell was superlekker, en de Teriyaki van de verkenners was ook overheerlijk. Maar de winnaars van de Kookwedstrijden 2011 zijn… de scouts van Luchtscouts Seppe!