Home Scouts Programma Natuurwerkdag
Natuurwerkdag PDF Print E-mail
Written by Gerda
Monday, 05 November 2012 20:38

Zaterdag 3 november vond de landelijke natuuwerkdag plaats. Op wel 454 plekken in Nederland gingen meer dan 13.500 vrijwilligers aan de slag om natuurgebieden op te knappen. De scouts hebben hier ook aan meegedaan en hebben het gebied rondom de zandvang aan de Molenbeek in Nispen opgeknapt. ’s Ochtends verzamelden de scouts samen met een aantal andere vrijwilligers bij de zandvang. Het weer was wel erg herfstachtig, maar gelukkig had iedereen goede laarzen en jassen aan, dus het weer kon de scouts niet zoveel deren. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag met zagen, kniptangen en hun handen om alle kleine bomen weg te halen bij de zandvang, zodat de waterkant weer open werd. Al snel nadat ze begonnen waren, ging de eerste boom om, en konden de scouts laten zien hoe sterk ze zijn door met zijn allen de grootste bomen te versjouwen.

Nadat ze de hele ochtend hadden gewerkt, kregen de scouts een welverdiende kom warme soep. Er werden ondertussen wat droge sokken aangetrokken, want door alle blubber had niet iedereen het helemaal drooggehouden. Na de lunch kregen de scouts een rondleiding over het Everland, ze werden over kleine bruggetjes, door het riet en een beginnend moeras geleid. En terwijl ze moesten uitkijken dat ze niet vast kwamen te zitten in de blubber, zagen ze nog een wilde haas wegschieten. De scouts vonden de knotwilgen erg mooi en leuk, sommige holle wilgen waren zo groot dat de scouts er zelfs helemaal in pasten. Aan het eind van de dag hebben ze nog een paar spelletjes gespeeld, en konden de scouts weer naar huis om een warm bad te nemen, want dat was wel nodig na al die blubber! De organisatie van de natuurwerkdag bij de Molenbeek wil de scouts heel erg bedanken voor jullie inzet. Als iedereen zo goed hun best zou doen, dan komt het weer helemaal goed met de natuur!