Home Scouts Programma Scouts maken zelf ontworpen speeltoestel
Scouts maken zelf ontworpen speeltoestel PDF Print E-mail
Written by Administrator
Wednesday, 20 February 2008 22:03

Zaterdag 9 februari stond in het teken van pionieren. Een bouwwerk maken van grote palen en dik touw. Dit keer was het tijd om onze scouts aan het denken te zetten.
Om ze zelf na te laten denken, ze moesten zelf bedenken wat ze gingen bouwen en misschien nog wel belangrijker, hoe ze dit gingen maken!

Er kwamen veel grootse ideeen voorbij, van bruggen over sloten tot stormrammen. Uiteindelijk moesten de scouts iets verzinnen wat leuk was en waar ze allemaal iets aan hadden. Toen ging het al beter, zo kwam een klimtoestel, een schommel en ook kwam er een wiebelbrug voorbij.

Na lang overleggen en uiteindelijk een stemronde was het de wiebelbrug geworden. Dat was stap 1, nu stap 2; hoe maakten we zo'n brug? Ook hier kwamen wilde, maar gelukkig ook erg goede ideeen naar voren. Tekeningen op het bord, grootse verklaringen en ingewikkelde verhalen. Maar het is gelukt! En goed ook!

Klik hier of op de foto om het verbluffende resultaat te bekijken!