Home Staf Algemeen Video-Entertainmentweekend bij Luchtscouts Seppe
Video-Entertainmentweekend bij Luchtscouts Seppe PDF Print E-mail
Sunday, 15 March 2009 13:51
In het weekend van 13 en 14 maart is het HK van Luchtscouts Seppe omgetoverd tot een ware bioscoop. Het hele weekend zijn er niet alleen door de stafleden, maar ook door de jeugdleden, verschillend films, series en cabaretvoorstellingen bekeken.

Het weekend begon op vrijdagavond, waar iedereen rond een uur of 9 plaatsnam in de comfortabele banken van de LSS-bioscoop. De techniek in de filmwereld gaat steeds verder, en dus gaan ook de stafleden van Luchtscouts Seppe met hun tijd mee. De eerste film op het programma was een heuse 3D-film! Een hele toepasselijke, namelijk Friday the 13th, die erg toepasselijk werd gedraaid op vrijdag de dertiende. Het koste wat moeite om de 3D-brilletje goed op de hoofden te bevestigen, maar toen was het kijken naar een 3D-film een feit!

De volgende film op het programma was Minority Report, een science fiction film, waarin moordenaars worden opgepakt, nog voordat ze daadwerkelijk een moord gepleegd hebben. Na deze spannende gingen een aantal stafleden, om de volgende dag weer fit en actief op het HK te verschijnen om esta's, scouts of explorers te draaien.

De esta's, die vorige week al hun eigen DVD-nacht hadden, gingen dit keer naar het bos om daar hun eigen filmscenario uit te voeren en de moord op te lossen (levend Cluedo). De scouts hebben the Dukes of Hazzard gekeken (comedy), de explorers keken Memento (een thriller over een man die de moord op zijn vrouw probeert op te lossen terwijl hij aan geheugenverlies lijdt). Tussendoor werden er nog een aantal grappige Pixar-filmpjes gedraaid en keken de stafleden naar Koefnoen.

Na een overheerlijke maaltijd keken de stafleden en andere genodigden naar Hancock, The Mexican, Cloverfield en The Dark Night. Stuk voor stuk goede en spannende films. En volgend jaar? Dan is er gewoon weer een video-entertaimentweekend! Met wellicht weer een nieuw technisch snufje.