Home Staf Algemeen Stafleden zwerven door bossen Dwingeloo
Stafleden zwerven door bossen Dwingeloo PDF Print E-mail
Written by Stan
Friday, 17 April 2009 20:02

Het weekend van 12 en 13 april was het Pasen, en dat betekent voor veel scouts dat het weer tijd was voor de HIT (Hikes, Interesse- en Trapperskampen). Dit jaar gingen Bas, Gerda & Stan op HIT in Dwingeloo, op  ‘De vrije zwerfhike’, wat inhoudt dat je een kaart krijgt van het gebied en zelf mag bepalen waarheen je loopt. Je zoekt ook zelf een overnachtingsplek, en als je je coördinaten doorgeeft aan de organisatie, wordt je eten gebracht.

Zaterdag 11 april vetrokken onze musketiers lekker vroeg met de trein om ’s middags in Dwingeloo te zijn voor de opening. In de trein zaten meer scouts op weg naar het avontuur, dus vrienden waar zo gemaakt. Na een uur gewacht te hebben op een leeg busje, Hoogeveen bekeken te hebben en genoten te hebben van het prachtige Drentse landschap en de avonturen van de buschauffeur, kwamen ze eindelijk aan in Dwingeloo. Klaar om dan echt door Drenthe te zwerven!

De eerste nacht besloten de avonturiers om hun kamp op te slaan in de achtertuin van een paar vriendelijke inwoners van Diever. Onderweg naar hun eerder gemaakte vrienden is er nog een bezoek gebracht aan de kermis. Helaas waren deze vrienden niet ‘op maar een half uurtje lopen’ afstand, maar werd het anderhalf uur.

De volgende ochtend bleek het prachtig weer en dus werd er een route uitgestippeld langs hunebedden, onderduikershollen uit de Tweede Wereldoorlog en door het bos. Na een lange tocht besloten Bas, Gerda en Stan hun kamp dichterbij hun nieuwe vrienden op te zetten; dit keer op een natuurcamping. Na een heerlijke maaltijd in de ondergaande zon op een terras, is de rest van de avond doorgebracht bij andere scouts.

De laatste morgen hebben onze wandelaars genoten van een welverdiende douche, wat erg lekker is na twee dagen lang met een volle rugzak in de zon gelopen te hebben. De spieren waren weer los, de haren gekamd en met de tassen opnieuw op de ruggen gehesen, ging men op pad terug naar Dwingeloo, om daar naar de afsluiting te kijken.
Na een lange weg terug naar Brabant, een laatste groepsfoto en een afscheid was iedereen weer thuis, om daar te genieten van eigen douche en bed.

‘Wij vonden onze HIT zeer geslaagd, met veel zon, gezelligheid en vooral veel lopen. We kijken ook al weer uit naar volgend jaar Pasen.’

Foto's van de HIT