Home Staf Algemeen Cyberhike 2008 - Reis door Parijs
Cyberhike 2008 - Reis door Parijs PDF Print E-mail
Sunday, 09 March 2008 14:26

Groepsfoto Cyberhike 2008Zaterdag 8 maart 2008 - Een datum waar de stafleden van Luchtscouts Seppe al enige maanden naar uitkijken. Een dag die in het teken staat van allerlei lastige vragen en ingewikkelde opdrachten. Het opdrachtenteam heeft zoveel mogelijk materialen verzameld en zich ingelezen in het dagelijks leven van Frankrijk, het vragenteam is in opperste staat van paraatheid en heeft in de week voor deze bewuste datum alle kennis over Parijs nog even opgehaald. En dan is het eindelijk zover: zaterdag 8 maart, 18:00 uur exact. De cyberhike 2008 is begonnen!

De Cyberhike is een jaarlijks terugkerend evenement voor leden van Scouting. Het is geen kamp waarbij iedereen verzamelt op één terrein, maar het is een activiteit via Internet. Tientallen groepen spelen een kennis- en opdrachtenspel tegen elkaar, waarbij ze een reis over de kaart van een werelddeel maken.

Terwijl het opdrachtenteam aan de slag ging met opdrachten als 'schilder een koe in de stal', 'zet Jeanne D'Arc op de brandstapel', 'plet een tros druiven met iemands hoofd' of 'doe mee aan de wintersportweken bij MacDonalds', kreeg het vragenteam allerlei lastige vragen voor hun kiezen. (Iedere ronde bestaat uit 12 vragen. Wanneer je deze vragen goed beantwoord hebt, kom je bij een tussenvraag, waarna je na deze juist beantwoord te hebben, doormag naar de volgende ronde. De groep die de meeste vragen beantwoord heeft, wint de Cyberhike. De opdrachten vormen jokers voor té ingewikkelde vragen). Luchtscouts Seppe heeft in totaal 5 vragenlijsten weten te beantwoorden en belandde daarmee op een 48e plaats.

Natuurlijk zijn er van deze fantastische activiteit hilarische foto's gemaakt. Deze zijn hier te bekijken. Helaas staat het vragenteam minder op de foto, zij hadden helaas geen tijd om te poseren :)