Home Wie zijn wij?
Wie is Luchtscouts 'Seppe' Roosendaal? PDF Print E-mail
Written by Katja
Monday, 23 March 2009 01:00

Luchtscouts Seppe Roosendaal is een relatief kleine, maar erg gezellige scoutinggroep op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Een team van enthousiaste vrijwilligers onderneemt iedere zaterdag samen met kinderen van zes tot achttien jaar allerlei leuke activiteiten. Zo is er elk jaar een zomerkamp én een kerstkamp. De luchtscouts lopen vaak spannende tochten, waarbij ze wat leren over het gebruik van zowel oude als moderne routetechnieken. Bosspellen horen natuurlijk ook bij scouting, net als het een en ander leren over de natuur. Scouting kan bovendien niet zonder kampvuur. Regelmatig oefenen de kinderen het stoken van vuur, bijvoorbeeld in combinatie met het bakken van bijvoorbeeld marshmallows of pizza’s.

Echte luchtscouts doen uiteraard ook iets met de lucht. Soms bouwen ze bijvoorbeeld zelf raketjes, voor spectaculaire lanceringen. Of ze gaan op excursie naar een luchtmachtbasis.

En scouting kan natuurlijk niet zonder kampvuren. Regelmatig wordt het stoken dan ook geoefend door de kinderen, bijvoorbeeld in combinatie met het bakken van broodjes boven het vuur.

Er zijn 3 gemengde leeftijdscategorieën:
- Esta’s: 6-10 jaar
- Scouts: 10-14 jaar
- Explorers: 14-18 jaar

Alle groepen draaien op zaterdag. De esta’s en scouts draaien ’s ochtends, van 10:00 uur tot 12:30 uur. De explorers draaien ’s middags, van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Esta’s: € 35,00 per kwartaal
Scouts: € 38,50 per kwartaal
Explorers: € 38,50 per kwartaal

Bijdragen voor kampen en andere speciale activiteiten zijn niet inbegrepen. Daarover worden ouders en verzorgers ruim van te voren geïnformeerd via een brief.

Routebeschrijving

Luchtscouts Seppe is te vinden op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Met de auto kun je de Elderseweg bereiken via de Visdonkseweg (op de Zundertseweg net voor de rotonde rechts afslaan). Na 900 meter weer rechts afslaan, de Elderseweg in. Na 100 meter vind je ons aan de rechterkant.

Met de fiets kun je ook langs de andere kant komen. Op de Willem Dreesweg sla je dan in de bocht de Turfvaartsestraat in, richting Sportpark Vierhoeven. Je rijdt hier rechtdoor, het zandpad op. De eerste straat links na het sportpark is de Elderseweg (ook een zandpad). Deze rijd je bijna helemaal uit, tot je aan de linkerkant een gebouw ziet staan. Daar moet je zijn.